Kategorier
Uncategorized

UNICEF

UNICEF er i dag verdens største børneorganisation, der siden 1946 har haft til formål at hjælpe udsatte børn i hele verdenen. På trods af at være FNs børnefond, er organisationen uafhængig af FN og beror i stedet på bidrag fra private organisationer og personer samt regeringer.

UNICEF samarbejder ofte med både regeringer og græsrodsorganisationer for at udbrede deres hjælp i størst muligt omfang. Dette gør de med målet om at yde hjælp til selvhjælp, hvor de lande, der hjælpes, stilles til ansvar for selv at gøre en langsigtet indsats. Dette betyder ikke, at UNICEF trækker sig ud af et land, ligeså snart de har ydet hjælp, men derimod at de stiller ressourcer og hjælp til rådighed, som befolkningen selv skal hjælpe med at bruge.

På trods af arbejde i mere end 150 af verdens fattigste lande, holder UNICEF fast i at have fokus på børn, hvor de især arbejder for at nedbringe børnedødeligheden og samtidig forbedre de forhold, som børn lever under. Det sker blandt andet med hjælp til uddannelse samt vacciner i udsatte områder, så der er grundlag for en bedre fremtid for børnene.

UNICEF yder dog også akut nødhjælp, men det er stadig med børn i centrum. Således hjælper de ofte med at sikre børnenes hverdag, når den er blevet abrupt ødelagt af en katastrofe. Det sker i første omgang med nødhjælpsforsyninger til familierne, men derefter også med undervisningsmaterialer, legetøj og andet, der kan stable en stabil hverdag på benene igen for børnene.

Vil man støtte op om UNICEFs hjælpearbejde, kan det ske på flere forskellige måder. Det er muligt at blive UNICEF Partner, hvor man med et fast beløb hver måned yder støtte til organisationens samlede arbejde rundt omkring i verdenen. Pengene er ikke sat af til et bestemt projekt, men kan derimod gå til adskillige formål afhængig af UNICEFs behov. Som UNICEF Partner skal beløbet ligge over en minimumsgrænse, men til gengæld er det muligt at trække fra i skat.

Det er også muligt at blive fadder, hvor man sponsorerer et enkelt barn, eller give et enkelt bidrag til et formål, man selv vælger. Disse afhænger ofte af UNICEFs nuværende kampagner, der strækker sig over hele verdenen. Derudover er der mulighed for at give månedlig støtte, der enten kan målrettes en af UNICEFs kampagner eller UNICEFs samlede arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *